Приведення до присяги уряду Беати Шидло

https://pbs.twimg.com/media/CT7a6m7WoAAatN7.jpgКабінет Прем’єр-міністра Беати Шидло був приведений до присяги 16 листопада президентом Анджеєм Дудою. У новому уряді дипломатією буде керувати Вітольд Ващиковський.

Новий Прем’єр Беата Шидло – депутат Сейму Республіки Польща VIII каденції. У парламенті вона працює четверту каденцію. Заступник голови партії Право і Справедливість. У минулому займала посаду Голови Громади Бжеще. За освітою етнограф, випускниця Ягеллонського університету у Кракові. Вивчала також управління культурою у Головній Торговій Школі та управління територіальним самоврядуванням у Європейському Союзі в Економічній Академії у Кракові. Стипендіат американського Державного Департаменту у рамках програми „International Visitors Programme”.

Міністерством Закордонних справ в уряді Прем’єр-міністра Беати Шидло керуватиме Вітольд Ващиковський, депутат Сейму Республіки Польща VIII каденції від партії Право і Справедливість. У попередній каденції він виконував обов’язки заступника голови парламентської Комісії у закордонних справах. Займав посаду заступника голови Бюро Національної безпеки. Був заступником Міністра закордонних справ і послом Польської Республіки в Ірані. Роботу в Міністерстві закордонних справ почав у 1992 році. Був прийнятий на роботу старшим експертом у Департамент Системи Об’єднаних Націй і Департамент Європейських Інститутів, у 1996 році став заступником директора Департаменту європейських інститутів, а згодом – Департаменту політики безпеки. За освітою – доктор гуманітарних наук. Отримав фах історика на Філософсько-історичному факультеті Лодзького університету. Навчався на Факультеті Міжнародних відносин американського Орегонського університету (University of Oregon). Також отримав післядипломну освіту у сфері міжнародної безпеки і контролю озброєнь у Женевському Центрі політики безпеки (Geneva Centre for Security Policy).

Партія Право і Справедливість після виграних парламентських виборів у Польщі 25 жовтня 2015 року отримала більшість для самостійного формування уряду. Угруповання-переможець отримало 37,58% голосів, що забезпечило 235 мандатів з 460 у Сеймі і 61 мандат зі 100 в Сенаті.

Прес-центр
Міністерства закордонних справ РП

adidas NMD kaufen grey