Стартував прийом заявок на участь у Програмі ім. проф. Стефана Банаха для іноземних магістрів

Програма ім. Банаха – це спільна ініціатива Міністерства закордонних справ і Національної агенції академічного обміну Республіки Польща, метою якої є підтримка соціально-економічного розвитку країн, що розвиваються, через підвищення рівня знань і освіти їхніх громадян. Її учасникам надається стипендія для навчання за програмою ІІ рівня підготовки фахівців (магістратура) польською або англійською мовами в польських закладах вищої освіти (ЗВО), що підлягають нагляду Міністра освіти та науки Республіки Польща у галузі інженерно-технічних, сільськогосподарських, точних і природничих наук. Ці заходи реалізуються в рамках програми польської допомоги розвитку.

Як наголошує генеральний директор Національної агенції академічного обміну Республіки Польща Давид Костецький, «заходи, що сприяють вирівнюванню рівня освіти громадян з різних регіонів світу – це не лише результат соціальної відповідальності наукового середовища, але насамперед це підтримка перспективних молодих науковців. Це інвестиція у спільне майбутнє».

Охочі взяти участь у Програмі можуть подавати заявки з 28 лютого по 31 березня 2023 року у рамках стипендіальної програми для навчання за програмою ІІ рівня підготовки фахівців (магістратура) польською або англійською мовами у польських ЗВО, що підлягають нагляду Міністра освіти та науки Республіки Польща.

Учасники зобов’язані розпочати реалізацію програми у 2023-24 навчальному році через участь у підготовчому курсі, що передує навчанню або розпочинаючи навчання на ІІ рівні підготовки фахівців (у магістратурі).

Отримати стипендію в рамках Програми ім. Банаха можуть громадяни таких держав: Албанії, Анголи, Аргентини, Вірменії, Азербайджану, Білорусії, Боснії і Герцеговини, Бразилії, Чорногорії, Ефіопії, Філіппін, Грузії, Індії, Індонезії, Іраку, Ірану, Йорданії, Казахстану, Кенії, Колумбії, Косова, Лівану, Північної Македонії, Мексику, Молдавії, Нігерії, Палестини, Перу, ПАР, Сенегалу, Сербії, Танзанії, Тунісу, України, Узбекистану, В’єтнаму.

Заявки на участь у Програмі можна подавати до 31 березня 2023 р. до 15:00 години (за польським часом) через телеінформаційну систему Національної агенції академічного обміну Республіки Польща:
https://programs.nawa.gov.pl/login

Більш детальна інформація доступна за посиланням:
https://nawa.gov.pl/studenci/studenci-zagraniczni/program-stypendialny-im-stefana-banacha