ПРОДОВЖЕННЯ КНИГИ ПРОФЕСОРА АНДЖЕЯ МАЛКЕВИЧА «ВІЙНА ПРОТИ УКРАЇНИ» В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ ВЖЕ ДОСТУПНЕ НА ІНТЕРНЕТ-СТОРІНЦІ УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКОГО ЦЕНТРУ КПІ

Завдяки зусиллям керівника Секції вихованців КПІ у Польщі Януша Фукси, в листопаді минулого року відвідувачі інтернет-сторінки Українсько-польського центру КПІ мали змогу ознайомитися з електронним варіантом нової книги проф. Анджея Малкевича «Війна проти України» (на світлині). Автор висвітлив у ній причини та історичні умови виникнення російського-українського конфлікту та описав перебіг бойових дій у період з 24 лютого до кінця квітня 2022 року. Професор Анджей Малкевич, багаторічний викладач університету у місті Зелена-Гура, який нині перебуває на пенсії, є істориком і політологом, одним з провідних польських фахівців з питань історії і сучасних реалій України. Він є автором низки наукових статей і книг, які розповідають про цю країну, при чому деякі з них були написані спільно з колегами з Києва.

Користуючись люб’язністю пана Януша Фукси, представляємо на розсуд читачів другу частину книги проф. Малкевича «Війна проти України. Роздуми після десяти місяців бойових дій». Можна з неї дізнатися про події, пов’язані з українсько-російським конфліктом, які розгорталися в період з 1 липня по 31 грудня 2022 р.

У своїй новій книзі автор описує не лише перебіг бойових дій, але приділяє багато уваги міжнародному контексту цього, як могло би оманливо здаватися, локального військового конфлікту. Показує реакцію на дії Росії лідерів різних країн і міжнародних організацій, наголошуючи, що події в Україні мають широке відлуння в різних куточках світу. На думку проф. Малкевича, це свідчить про глобальний характер цієї війни. Так само, як перша частина, наступний том роботи проф. Анджея Малкевича розрахований на читачів, які цікавляться військовою справою, новітньою історією та міжнародною політикою.

Бажаємо приємного читання!

Анонс підготував викладач польської мови пан Войцех Зволінський

Завантажити книгу тут.