Візит ректора КПІ до Варшавської політехніки

27 вересня 2022 року ректор Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського (КПІ) Михайло Згуровський відвідав Варшавську політехніку на запрошення Академічного Сенату та ректора Кржиштофа Заремби. Відбулися конструктивні перемовини про розширення співпраці за сучасними освітніми й науково-інноваційними напрямами.

Ректори проаналізували стан виконання угоди про співпрацю між дружніми університетами, яка була підписана 2006 року, і домовилися її суттєво оновити й розширити.

Обговорили участь студентів, викладачів і науковців КПІ в роботі міжнародного альянсу ENHANCE і, зокрема, в одному з його проєктів Language Tandem. З боку КПІ цей проєкт реалізується за участі факультету лінгвістики і відділу міжнародних проєктів ДМС. Студенти, аспіранти й працівники КПІ зможуть не лише познайомитися з представниками різних країн — учасниць альянсу і вивчати іноземну мову, а й допомогти іноземцям вивчити українську. В межах проєкту вивчаються і викладаються німецька, іспанська, італійська, шведська, норвезька, польська та українська мови.

У ході перемовин були обговорені сучасні форми мобільності студентів, викладачів і науковців у рамках програми Еразмус+. Ректор Кржиштоф Заремба з вдячністю прийняв запрошення від Михайла Згуровського для участі представників Варшавської політехніки у фестивалі TechnoArt International під гаслом «Відновлення. Відбудова. Відродження» та у ХІ Фестивалі інноваційних проєктів Sikorsky Challenge. Пан Заремба зазначив, що це стане слушною нагодою розширити співпрацю на рівні навчально-наукового складу й студентської / аспірантської молоді КПІ та Варшавської політехніки.