Візит Президента Головної Ради науки і вищої освіти Польщі

2 лютого НТУУ «КПІ» відвідав Президент Головної Ради науки і вищої освіти Польщі, президент Польської асоціації ректорів, професор Єжі Возніцкі.

Гість оглянув історичну частину університетського кампусу і ознайомився з експозицією Державного політехнічного музею при НТУУ «КПІ».

У зустрічі з представником польських освітян узяли участь ректор НТУУ «КПІ», академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з наукової роботи, академік НАН України Михайло Ільченко, проректор з міжнародних зв’язків, член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, начальник управління міжнародних зв’язків департаменту міжнародного співробітництва Євген Поліщук та інші.

Михайло Ільченко розповів про організацію наукової роботи в університеті, пріоритетні програми і основні напрями, за якими працюють у КПІ дослідники, а також про найцікавіші роботи останнього року, зокрема й ті, які були відзначені Державними преміями України в галузі науки і техніки (лише торік їхніми лауреатами стали дев’ять співробітників уінверситету). Під час обговорення особливу цікавість Єжі Возніцкі викликала система підтримки інноваційної діяльності, створена в КПІ, та досвід діяльності Наукового парку «Київська політехніка» і його бізнес-інкубатора.

У свою чергу, гість розповів про співпрацю польських вишів з європейськими освітніми структурами. Зокрема, він поінформував колег про свою участь у Першій конференції проекту співпраці Центральноєвропейського простору вищої освіти (The project of Central European Higher Education Cooperation (CEHEC), що відбулася днями в Будапешті. Проект об’єднує виші, що входять до Вишеградської асоціації університетів (нині її членами є 50 ВНЗ з 21 країни). Єжі Возніцкі запросив НТУУ «КПІ» разом з іншими українськими університетами долучитися до співпраці. Головна мета проекту – створення професійної мережі обімну знаннями та ідеями, а також взаємна підтримка в науково-освітній галузі, у тому числі й у питаннях управління, автономізації, фінансування, організації дослідницької діяльності тощо.

У ході подальшої розмови ректор КПІ Михайло Згуровський подякував гостю за запрошення, після чого учасники зустрічі обговорили критерії, яким мають відповідати університети-учасники, та деякі конкретні кроки щодо долучення до проекту.

За матеріалами сайту kpi.ua

New Arrivals china