[Анонс на 30.01.2015] Зустріч з Лєшеком Бальцеровичем

Богдана Хмельницького, 29/2
оф. 17, Київ, Україна
подивитися на карті
+38 044 288 03 04

Київ, 30 січня, Національний музей Тараса Шевченка, бул. Т. Шевченка, 12.

Початок зустрічі о 17:00. Вхід вільний

Лєшек Бальцерович провів у Польщі швидкі і радикальні реформи, які згодом стали еталоном для багатьох економістів. Завдяки цим змінам Польща вирвалася з бідності, ставши сучасною країною з потужним потенціалом.

 У серпні 1989 Лех Валенса після тривалих пошуків відповідної кандидатури запропонував Бальцеровичу увійти до складу першого уряду «Солідарності» і очолити економічні реформи у Польщі.

 12 вересня 1989 Бальцерович обійняв посаду віце-прем’єра і міністра фінансів в уряді Тадеуша Мазовецького. Він також очолив Економічний комітет при Раді Міністрів Польщі. Бальцерович запропонував свій план якнайшвидшого переходу від планової державної економіки, що залишилася у спадок від Польської Народної Респубікі, до ринкових відносин і верховенства приватної власності. Пропонований комплекс реформ отримав назву «План Бальцеровича», але часто його називали «шоковою терапією».

 «План Бальцеровича» передбачав суворе обмеження інфляції, приведення до рівноваги протягом року державного бюджету, товарного та грошового ринків, переведення всіх сфер економіки на ринкові відносини. Для цього підвищувалися роздрібні ціни, скорочувалися бюджетні дотації, обмежувалися грошові доходи, а для підприємств вводилася частковий внутрішній обіг злотого і встановлювався його єдиний курс.

 ЗУСТРІЧ З ЛЄШЕКОМ БАЛЬЦЕРОВИЧЕМ ВІДБУВАЄТЬСЯ У РАМКАХ МАЙСТЕРНІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ПОЛІТИКИ ІМ. БОГДАНА ОСАДЧУКА

Air Jordan XIV 14 Shoes