[Мозаїка вражень] Враження від поїздки на конференцію «Perspektywy Women in Tech Summit»

В недільний осінній день я разом з дівчатами зібрались біля першого корпусу КПІ ім. Ігоря Сікорського для чудової поїздки в Варшаву на конференцію «Perspektywy Women in Tech Summit». Перш за все, хотілося б подякувати організаторам конференції з польської і української частини Оргкомітету за таку можливість відвідати столицю Польщі та взяти участь в дуже цікавій конференції, а також – за теплий прийом у Варшаві.

Це була довга мандрівка, але нам було затишно та комфортно в двох великих автобусах, а також безпечно, оскільки за нашу безпеку відповідали 2 автівки поліції. Їхали ми близько 18 годин. Ранок у Варшаві був теплим та ясним, в порівнянні з засніженим і морозним Києвом. Потім нас оперативно заселили в комфортний готель «Ібіс». Я мала трохи вільного часу і відвідала головну вулицю в Варшаві – Старе Място. Кольорові будиночки, маленькі вулички, символ Варшави «Сіренка», вона ж Русалочка, яскраві вогники та інсталяції, приємний запах різних смаколиків, які нагадували, що то вже є підготовка до Різдва. Так привітно зустріло мене місто. Я завітала до маленьких крамничок з різними сувенірами та помилувалась чарівними прикрасами з бурштину. Оглянула розкішний червоний Королівський палац, що знаходиться на головній площі Старого міста. Поблизу головної площі розташувався невеличкий різдвяний маркет, де я придбала собі сувенір ручної роботи на згадку про нашу мандрівку до Варшави. Сподобалась мені також стародавня фортеця Барбакан, що колись слугувала оборонною спорудою для міста, та цікаві картини, намальовані місцевими художниками. Прийшов час обіду і я обрала чудовий ресторан “Пивна компанія 25” з традиційною польською кухнею, де скуштувала смачнючий бігос в хлібній тарілці. Час спливав швидко.

Близько 16.00 люб’язні волонтери допомогли нам дістатися до пре-івентів. Особисто я обрала компанію і соціальну мережу Facebook. Організатори розповіли про деякі особливості роботи в компанії та пригостили різними канапками та напоями. Після пре-івенту волонтери допомогли дістатись до готелю. Так минув перший день та відбулось моє знайомство з Варшавою.

У вівторок 27 листопада розпочався перший день конференції в Warsaw XXI EXPO. На реєстрації було дуже багато людей – гості та учасники з близько 11 країн світу. Розпочалась урочиста частина заходу і керівниця проекту доктор Б’янка Сивінська урочисто і з великою радістю відкрила конференцію.

В центрі виставкової зали було представлено багато стендів різних компаній, таких як Google, Intel, Ericson, Facebook, 5g model технологія, Accenture, Allegro та інших. Мені сподобалась 5g model міста технологія, тому що був представлений стенд, де було показано схему руху транспорту на основі цієї технології. Google подарував учасницям стильні футболки. Компанії проводили різні опитування, розповідали про свою продукцію, систему управління, внутрішню організацію, а також дарували маленькі презенти на згадку. На виставці також багато компаній пропонувало польським студентам переважно заповнити анкету та взяти участь у відборі на роботу, що є дуже важливим для багатьох учасників. Стрімко пролетів час у дискусіях та семінарах. На обід всі учасники скуштували смачний та корисний обід, а також різноманітні польські тістечка для кави-брейків. Після обіду особисто я відвідала семінари, де розповідали про управління, бізнес, банкову систему та права жінок.

Ввечері на нас чекала чудова вечірка в науковому центрі ім. Коперніка. На мою думку, це великий іграшковий центр для дорослих та дітей. Уявіть собі місце, де можна стрибати, бігати, доторкатися до експонатів і самостійно проводити експерименти! Сам центр поділений на кілька зон: планетарій, театр роботів, зона світла, коріння цивілізації, зона руху, зона Buzzz, присвячена дітям у віці від 3 до 6 років, а також їх батькам, де можна грати, вчитися розпізнавати форми, звуки і кольори. Всі повністю безпечні для дітей експерименти покажуть, який захоплюючий світ нас оточує.

Наступного дня 28 листопада я відвідала ще декілька семінарів, поспілкувалася з багатьма учасницями з інших країн та провела цікаво час у виставковому залі. На конференції час спливав швидко. Ось вже і сутінки за вікном і ми стомлені, але дуже задоволені поверталися ввечері до готелю.

Дякую особисто від себе всім організаторам, менторам, лекторам та компаніям за такий чудову конференцію у Варшаві. Дуже вдячна всім учасницям від України за веселу і дружню подорож. На думку учасниць цей захід був цікавий і корисний для всіх, кожен знайшов щось нове і цікаве.

Буду з нетерпінням чекати зустрічі у Варшаві в наступному році!

Вікторія БасихPopular Off-White orange