[Анонс] Лекція «Польські сторінки історії Київської політехніки»

Листопадові історичні студії в Бібліотеці КПІ присвячені 100-річчю незалежності Польщі. Співробітники НТБ ім. Г.І. Денисенка вирішили відзначити це свято дружньої нам держави лекцією на тему «Польські сторінки історії Київської політехніки».

А польські сторінки історії Київської політехніки є дуже цікавими. На навчання до інституту 1898 р. вступило багато поляків, що проживали в тодішній Російській імперії. Про це свідчать документи: списки студентів та звіти про діяльність Київського політехнічного інституту, де дуже часто зустрічаються польські прізвища. До професорсько-викладацького складу входили і відомі польські науковці: В. Свентославський, С.Л. Войніч-Сяножецький.

На початку 20-х років минулого сторіччя випускники Київської політехніки в Польщі створили товариство, що діє по сьогоднішній день. Щорічно, в кінці серпня представники Секції Вихованців Київської політехніки приїжджають на свято першокурсника. Їхні спомини і враження від навчання друкуються в багаторічній серії видань «Спомини з Києва» (Wspomnienia z Kijowa), які зберігаються в бібліотечній колекції історії КПІ.

Цього разу на зустріч з нашими постійними слухачами циклу лекцій «Think about it» завітає випускниця КПІ Дорота Яворська – головний редактор польськомовної київської газети «Krynica». Пані Дорота розповість про свої роки навчання в університеті кінця 70-х – початку 80-х рр.

21 листопада о 17 годині всі бажаючі запрошуються до зали рідкісних і цінних документів Бібліотеки (3 поверх).
Вхід вільний. Реєстрація за посиланням: https://goo.gl/VuNDUTNew Balance Running Shoes