Найбільший в Україні фестиваль класичної музики під відкритим небом пройде у «Замку-музеї Радомисль»

Кращі виконавці класичної музики з’їдуться 23-24 червня 2018 року на V Міжнародний фестиваль «Музика Шопена просто неба», що пройде в історико-культурному комплексі «Замок-музей Радомисль». В ці дні під відкритим небом у виконанні майстрів будуть звучати геніальні твори польського композитора Фредеріка Шопена.

Фестиваль, який за останні роки став одним з найбільш масштабних заходів такого роду в країні, традиційно проводиться в рамках культурного проекту «Віа Регіа» під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні. Особливу популярність він заслужив серед творчої інтелігенції, представників дипломатичних місій іноземних держав, поціновувачів класичної музики з різних країн.

За словами ініціатора фестивалю, засновниці історико-культурного комплексу «Замок-музей Радомисль» Ольги Богомолець, «Музика Шопена просто неба» — один з елементів розвитку культурної дипломатії — єднання країн та народів навколо вічних цінностей, одною з яких, без сумніву, є і класична музика.

Проведення таких заходів, на її думку, покращує імідж України в дипломатичних колах, допомагає в дружній, неформальній обстановці шукати шляхи розв’язання спірних моментів та протиріч, які неминуче виникають навіть між найбільш близькими та дружніми державами.

Сам фестиваль проходитиме у форматі марафону — 23 червня музичні твори будуть виконувати піаністи старшої вікової групи, а 24 червня — талановиті діти, вихованці музичних шкіл Житомирської, Вінницької, Волинської, Донецької, Харківської, Київської та інших областей України. Всі вони – лауреати світових та регіональних музичних конкурсів.

Також, цього року у фестивалі братимуть участь солісти Національної філармонії України – Інна Порошина, Лариса Деордієва, лауреат та призер міжнародних конкурсів Тетяна Шафран.

Музична програма ювілейного фестивалю буде виконуватись на роялі «Ямаха» на спеціальній сцені, спорудженій на Острові Любові.

Для всіх учасників фестивалю — безкоштовна екскурсія до найбільшого у світі Музею українських домашніх ікон та старожитностей «Душа України».

Для акредитації, будь ласка, необхідно повідомити свої дані за телефоном 067 504 59 08 або на електронну адресу info@bogomolets.com

За інформацією Посольства Республіки Польща у КиєвіNike Sneakers fashion