Суспільний простір Kyiv Smart City Hub відсвяткував 2 роки

У середу, 23 травня суспільний центр Kyiv Smart City Hub відсвяткував 2 роки. На заході презентували плани щодо розвитку цифрової інфраструктури міста, деталізували етапи впровадження єдиного електронного квитка та розказали яка кількість наземного міського транспорту вже має безкоштовний столичний Wi-Fi. Співкоординатори показали результати роботи міської ініціативи Kyiv Smart City, актуальні проекти та плани на майбутнє.

За 2 роки в стінах Хабу було проведено більше 100 відкритих подій міської тематики, прочитано більше 50 лекцій в рамках Kyiv Smart City School. Понад 200 дітей навчилися програмувати завдяки Академії Кодування. А в цифровій інфраструктурі міста вже працюють стартапи, які пройшли наші акселераційні програми.

Kyiv Smart City Hub — якісна комунікаційна платформа, яка об’єднує громадськість, міську владу та представників бізнесу задля впровадження міських інновацій та технологій в столиці. І вчора співкоординатори ініціативи Kyiv Smart City розповіли про низку проектів, які вже працюють, та ті, які будуть реалізовуватися найближчим часом в Києві.

Ярослава Бойко, співкоординатор ініціативи Kyiv Smart City, зазначила: “Хаб як суспільний простір став платформою для реалізації амбітних проектів. Ми працюємо спільно з усіма учасниками міських процесів задля розвитку розумної цифрової інфраструктури та покращення життя киян. Підтримуємо створення та впровадження цифрових міських сервісів. А ще — розвиваємо неформальну освіту, фокусуємо увагу на викладанні технологій та інновацій для дітей з першого класу. Адже саме вони — майбутнє міста. І вже на 2018-2019 роки ми плануємо відкрити по 1 факультативу в кожному районі Києва, де розповідатимемо дітям, що таке розумне місто та яким чином кожен може його вдосконалювати”.

Нагадаємо, що в рамках освітнього напрямку Kyiv Smart City пропонують технологічне навчання з першого класу разом із Академією Кодування, участь у шкільних хакатонах та спільні курси з КПІ — Arduino та Механотроніка.

Юрій Назаров, директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА та співкоординатор ініціативи Kyiv Smart City, прокоментував: “Ми маємо серйозні плани щодо розвитку якісного інформаційного середовища столиці. Вже зараз ми починаємо розбудовувати платформу е-демократії. Швидкими темпами вдосконалюємо міські цифрові сервіси міста, як-от Кабінет киянина, Відкритий Бюджет, Електронні закупівлі, Онлайн-петиції, Бюджет участі. До того ж, вже сьогодні ми говоримо про запуск єдиного електронного квитка для різних видів транспорту, впровадження бета-версії якого заплановано на початок листопада. А безкоштовний столичний Wi-Fi вже працює в 1211 одиницях наземного міського транспорту”.

Євген Мушкін, генеральний директор ВДНГ, сказав: “Kyiv Smart City Hub став одним з перших інноваційних резидентів ВДНГ. Хаб стояв у витоків розробки Концепції розвитку ВДНГ на 40 років і весь цей час втілював закладені у концепцію цінності. Це приклад партнера, який не лише активно розвивається сам, але й сприяє смартизації як безпосередньо виставкового центру, так і громадських просторів широко за межами ВДНГ”.

Також ми анонсували створення “Путівника розумного киянина» — збірки порад, рекомендацій і сервісів, зокрема й електронних, що стосуються всіх аспектів міського життя. Мета цього проекту — допомогти киянам усвідомити, що стан міста, його розвиток і майбутнє залежить від них самих. Не від влади, що керує містом, а від людей, які живуть у ньому. Тестова версія Путівника вже викладена в загальний доступ. І ми будемо вдячні за коментарі, зауваження та доповнення!

Міська ініціатива Kyiv Smart City вже понад три роки допомагає Києву ставати “розумним” — ми об’єднуємо владу, бізнес та громадськість. Однак без активної участі містян цей процес був би неможливий. Саме тому два роки тому ми відкрили Kyiv Smart City Hub — суспільний центр, який дає можливість киянам дізнаватися більше про те, у який спосіб розбудовується smart city.

ДжерелоNike