Візит делегації Опольської політехніки


15-16 листопада 2017 року наш університет відвідала делегація представників Опольської політехніки у складі – пані Барбара Гетманська, Канцлер Опольської політехніки (керівник делегації), проф. Кристьян Чернек, заступник декана механічного факультету, проф. Оксана Горобець та пані Яна Польська, співробітниці відділу міжнародної співпраці.

Членів делегації привітав проректор Новіков О.М.

З великою зацікавленістю гості оглянули експозицію Державного політехнічного музею при КПІ ім. Ігоря Сікорського, Науковий парк « Київська політехніка», відвідали факультети і інститути нашого університету, де провели перемовини з керівництвом цих установ, відвідали наукові лабораторії університету . Крім того, гості з Польщі ознайомились з роботою Українсько – польського центру удосконалення технологій відновлювальних джерел енергії і енергоефективності на факультеті електроенерготехніки і автоматики та Українсько-Польського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Одною із головних тем, яка обговорювалась під час зустрічей вчених нашого університету з польськими колегами, було формування консорціумів вчених КПІ ім. Ігоря Сікорського та Опольської політехніки для підготовки проектів по пріоритетним напрямкам програм Європейського Союзу «Горизонт 2020», Еразмус +. Основними з них визначені технології очистки води; екологія; інформаційні та комунікаційні технології; стала енергетика; сталий розвиток; наноматеріали і нанотехнології; раціональне природовикористання; науки про життя; «зелені» технології і альтернативні джерела енергії; кібернетична безпека ; авіація і космічні технології; програма «Студентський супутник».

16 листопада члени делегації зустрілись з проректором Сидоренком С.І., проректором Киричком П.О., зав. кафедрою відновлювальних джерел енергії факультету електроенерготехніки і автоматики проф. Кудрею С.О., деканом факультету авіаційних і космічних систем проф. Збруцьким О.В., професором механіко-машинобудівного інституту Шукаєвим С.М., деканом факультету менеджменту і маркетингу проф. Гавришем О.А, зав. кафедрою міжнародної економіки проф. Войтком С.В., заступником декана ФММ доц. Підлісною О.А. та іншими. Головна тема перемовин – подвійний диплом для магістрів та бакалаврів обох університетів.

Під час зустрічі відбувся обмін досвідом між українськими та польськими фахівцями з питань науки і освіти, підведені підсумки, підписано протокол зустрічі та наміри по подвійному диплому для магістрів обох університетів, обмін контактами.

Зустрічі з польськими колегами пройшли в теплій і дружній атмосфері.

Щиро бажаємо ефективної співпраці з Опольською політехнікою у майбутньому і реалізації запланованого під час зустрічей 15-16 листопада в нашому університеті!!!Mens Footwear Online