[Анонс на 27.06.14] Польські пам’ятники ХХ століття. Існуючі, колишні, нестворені

Богдана Хмельницького, 29/2
оф. 17, Київ, Україна
подивитися на карті
+38 044 288 03 04

27 червня 2014 року | Київ | Національний Художній Музей України | вул. Грушевського, 6

 Початок о 16:00 | Участь безкоштовна за наявності вхідного квитка.

Національний художній музей України за ініціативи Польського Інституту в Києві продовжують паралельну освітню програму до проекту “Місця. Лауреати Премії Малевича”.

27 червня 2014 року, Аґнєшка Тарасюк з Музею скульптури ім. Ксавери Дуніковського у Крулікарні представить історію Польських пам’ятників ХХ століття. Існуючих, колишніх, нестворених.

Коротка історія польських монументів, які встановлювались від моменту проголошення незалежності у 1918 році до сьогодні. Політичні доктрини та мистецькі експерименти, пов’язані з модернізацією форми ХІХ століття. Пам’ятники, що знищувались та «перероблялись» внаслідок зміни політичної системи, а також монументи, що не дочекались реалізації, інформацію про які ми маємо завдяки документації конкурсних проектів (дуже часто вони виявляються нецікавими з мистецької точки зору). Завдання культурної установи щодо створення ф� �рми публічного простору польських міст.

Аґнєшка Тарасюк – 1996 року закінчила Академію мистецтв у Варшаві. Активно діє у площині, в якій мистецтво перетинається з громадською діяльністю. Є організатором унікального мистецького проекту на Підляссі, у рамках якого було створено експериментальний мистецький простір у віддалених від культурних осередків місцях, якими є маленькі колишні колгоспні села. У період з 2008 по 2011 рік була директором Будинку творчості у Віґри – осередку мистецьких резиденцій, що знаходиться у старому монастирі на півострові мальовничого озера у північно-східній Польщі, який під її орудою став сучасною культурною установою. Зараз вона обіймає посаду головного куратора Музею скульптури ім. Ксавери Дуніковського у Крулікарні – відділу Національного музею у Варшаві.

 

Nike Air Jordan 1 Mens