МАНівці взяли участь у XVIII Міжнародній науково-практичній конференції «Відновлювальна енергетика та енергоефективність у XXI столітті»

З 27 по 29 вересня у Київській політехніці понад 200 науковців, аспірантів, студентів, представників бізнес-структур і державного апарату обговорювали проблеми та перспективи використання відновлюваних джерел енергії і теплопостачання країни за рахунок енергії сонця, вітру, гідроенергетичних ресурсів; роздумували над реалізацією заходів для енергозбереження й енергоефективності. Поділитися досвідом з українськими колегами приїхали експерти з Польщі, Німеччини, Китаю, Фінляндії, Азербайджану і Туреччини.

Учні МАН також долучилися до конференції, презентувавши її учасникам свої проекти. Для цього організатори заходу організували засідання молодіжної секції, для роботи якої виокремили останній день.

– Такі заходи дуже потрібні, адже у нас багато ідей, проектів, але ми не знаємо, як їх правильно подати та зацікавити ними, – переконаний десятикласник з Полтавщини Артур Виповський, який розробив універсальну платформу для обрахунків витрат енергії в комунальній сфері.

Школяр з Полтавської області Костянтин Найдьон приїхав до Києва з робочою моделлю системи стеження за сонцем. Розробка дає змогу збільшити ефективність використання сонячних батарей.

– Дуже приємно зустріти стільки однодумців, яким не байдужа доля нашої держави. Приємно розуміти, що попри наш юний вік ми мислимо так по-дорослому і піднімаємо важливі для суспільства теми, – поділилася учениця з Луцька Марія Бандура, яка працює над проектом «Енергоефективність приватного будинку: стан і перспективи поліпшення».

Під час виставки робіт школярів уважно слухали старші колеги, давали поради щодо вдосконалення проектів, переймали новий, підлітковий, погляд на актуальні проблеми.

За результатами конференції надруковано збірник тез доповідей учасників, куди вміщено і тези представлених проектів учнями МАН.

Назар ЛісовийZapatos Nike Hombre