Зустріч працівників науково-освітньої сфери з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польща в Україні п. Яном Пєкло

peklo
poland
Посольство Республіки Польща та Представництво Польської Академії Наук у м. Києві запросили в Посольство РП працівників науково-освітньої сфери. Ця зустріч відбулась 5 грудня 2016 року у рамках святкування свят Миколая, Різдва і Нового року.

В програмі заходу: знайомство і спілкування з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польща в Україні, символічне підведення підсумків роботи Посольства і Представництва Польської Академії Наук у Києві з представниками науково – освітньої сфери України і вироблення планів співпраці на майбутній рік у неформальній атмосфері прийому. Від МОН України на зустрічі була присутня міністр пані Лілія Гриневич, яка тепло привітала всіх присутніх і подякувала за співпрацю з Польщею.

Від НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» були присутні співробітники: проректор, директор Українсько-польського центру проф. С.І. Сидоренко,
проф. Б.А. Циганок, керівник відділу мобільності Т.С. Кучинська, зав.кафедрою ВДЕ проф. С.О. Кудря , Є.А. Огородник, Ю.П. Фаворський, Г.І. Біднюк.

Зустріч пройшла у теплій, дружній атмосфері.

Довідка:

Ян Пєкло – народився 20 листопада 1952 року в Кракові. Закінчив польську філологію у Ягелонському університеті. Як журналіст описував події румунської революції 1989 року і війну в колишній Югославії. Автор двох книг про Балкани. У 1978-1981 роках – репортер видання Gazeta Krakowska. У 1989-1991 роках – репортер у Румунії для газети Tygodnik Powszechny, а згодом редактор видання. У 1991-1997 роках – репортер-фрілансер у Югославії. З 2000 року – редактор журналу FORUM, присвяченого єврейсько-християнським відносинам і співпраці. У 2001-2002 роках – координатор у польсько-американському проекті «Мости толерантності». Від 2005 року – виконавчий директор Фонду польсько-української співпраці ПАУСІ в Києві та Варшаві. У 2015 році вийшов український переклад книги Яна Пєкло «Запах ангела» (історія любові на тлі акцій польської «Солідарності», війни на Балканах, терактів 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку, Помаранчевої революції). Одружений, дружина працює психологом. Донька Кася – фотограф. Захоплюється поїздками на велосипеді, походами в гори, фотографією, плаванням, художньою літературою та фантастичними фільмами.

Інформація проф. Г. Собчука

Zip Boots Designer Shoes