Ректори Польщі та України уклали угоду про співпрацю

Нещодавно в Казимирському палаці Варшавського університету (Республіка Польща) відбулася офіційна зустріч делегацій Конференції ректорів академічних шкіл Польщі та Спілки ректорів вищих навчальних закладів України. Під час неї було підписано угоду про співробітництво між цими академічними формуваннями.

Українську делегацію представляли президент Спілки ректорів ВНЗ України, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, перший віце-президент Спілки ректорів, ректор Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Віктор Андрущенко, ректор Національного університету «Львівська Політехніка» Юрій Бобало, ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Степан Мельничук, проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Петро Бех.

Надзвичайно поважним було представництво польської сторони: міністр науки та вищої освіти Польщі Лєна Коларська-Бобінська, президент Головної ради науки та вищої освіти Польщі Єжи Возніцький, президент Конференції ректорів, ректор Сілезького університету Веслав Баниш, інші члени президії Конференції ректорів Польщі. Участь у засіданні взяли також представники посольства України в Республіці Польща на чолі з тимчасовим повіреним Владиславом Каневським.

Із вітальним словом до присутніх звернувся президент Конференції ректорів Польщі Веслав Баниш. Міністр науки та вищої освіти Польщі Лєна Коларська-Бобінська у своєму виступі наголосила на винятковій важливості зустрічі для розвитку систем вищої освіти обох країн.

У своєму виступі Президент Спілки ректорів Леонід Губерський зазначив, що підписання угоди є свідченням якісно нового етапу у відносинах між Україною та Польщею у галузі освіти і наукових досліджень. Безумовно, ця зустріч набуває особливого значення в ці непрості для України часи. Користуючись нагодою, Леонід Губерський висловив керівництву Республіки Польща, університетським колегам, усьому польському народу вдячність за солідарність і всебічну підтримку, яку Україна відчуває впродовж усього цього періоду: «Ми високо цінуємо досвід та авторитет польських університетів на Європейському просторі вищої освіти, адже саме вони часто виступають ініціаторами і координаторами багатьох міжнародних проектів. Сьогодні понад 120 вищих навчальних закладів України співпрацюють із польськими університетами. І ця співпраця має перерости в широкомасштабну програму співробітництва з різних аспектів наукової та навчальної діяльності».

Прес-служба Національного університету “Львівська політехніка”

За матеріалами сайту http://pedpresa.com.ua

Adidas Ultra Boost 3.0 Cny