Увага – цікава подія!!! За підтримки Посольства Республіки Польща в Україні, Замку-музею «Радомись» та Ольги Богомолець 11 червня 2016 року о 13.00 в Замку-музею «Радомись» відбудеться урочисте відкриття ІІІ Міжнародного фестивалю «Музика Шопена просто неба»

Безымянный 2

Історична довідка:

“Музика Шопена просто неба” або “ШопенФест” – міжнародний щорічний фестиваль музики польського композитора Фридерика Шопена (1810-1849). Започаткований лікарем і громадською діячкою Ольгою Богомолець. Проходить в історико-культурному комплексі Замок-музей Радомисль (м. Радомишль, Житомирська область), починаючи з 2014 року.

Співорганізатори фестивалю – Посольство Республіки Польща в Україні, Польський Інститут у Києві та історико-культурний комплекс “Замок-музей Радомисль“.

Особливість фестивалю полягає в тому, що глядачі слухають музику на відкритому повітрі, на одному з острівців на території Замку, вільно розташовуючись по всій території острова перед сценою-узвишшям – на лавах, на кріслах або просто лежучи на килимку, розстеленому на траві. Окрім цього музика, яку виконують піаністи, лунає і в стінах самого Замку, зокрема в Михайлівській залі, де відбуваються концерти камерної музики.

Мета фестивалю – популяризація творчості Фридерика Шопена серед українців, а також сприяння зближенню українського і польського народів.

Історія

Перший фестиваль “Музика Шопена просто неба” відбувся 14-15 червня 2014 року. Його учасниками стали: Пьотр Шиховський – лауреат міжнародних піаністичних конкурсів у Римі, Бухаресті, Такасакі, Дармштадті, Еттлінгені, Бидгощі, Лодзі та Варшаві; Інеса Порошина солістка Національної філармонії України; Лариса Деордієва, солістка Національної філармонії України, лауреат Всеукраїнського конкурсу піаністів ім. Лисенка; вихованці музичних шкіл Києва.

Другий фестиваль “Музика Шопена просто неба” відбувся 13-14 червня 2015 року. Серед його учасників були: Яцек Кортус – лауреат багатьох міжнародних і всепольських піаністичних конкурсів, серед іншого – I премії і “Grand Prix” na IX Miжнародному Шопенівському Конкурсі у Aнтоніні, I премії на Всепольському Конкурсі iм. проф. Людвіка Стефанського у Плоцьку; Тетяна Шафран, українська класична піаністка; Інеса Порошина, вихованці музичних шкіл Києва та Житомира.

Третій фестиваль “ШопенФест. Музика Шопена просто неба” відбудеться 11-12 червня 2016 року.

11.06.16 – відкриття фестивалю. Вхід по запрошенням.

12.06.16 – вхід вільний для всіх бажаючих.
Благодійність.

Фестиваль “ШопенФест. Музика Шопена просто неба” носить благодійний характер. Кошти, виручені від продажу квитків, передаються за сприяння громадської платформи “Люди допомагають людям” родинам загиблих під час Революції Гідності та військових дій на сході України.

З цією ж метою під час проведення ІІІ фестивалю організатори планують влаштувати благодійний ярмарок.

Детальніше :

http://chopinfest.com.ua/

http://chopin.radozamok.com.ua/

http://www.radozamok.com.ua/

 Adidas Yeezy