Новий уряд Польщі очолила Беата Шидло (повний склад)

Безымянный
У Польщі представили новий склад уряду, який було сформовано за результатами парламентських виборів. Згідно з волевиявленням громадян Польщі, консервативна партія Право і справедливість здобула перемогу на виборах до сейму. Партія набрала 37,58% голосів, що надало їй право формувати уряд. Главою нового польського уряду буде Беата Шидлов, а міністром закордонних справ – Вітольд Ващиковський. Про це в понеділок на прес-конференції у Варшаві поінформували лідер партії Право і Справедливість (PiS) Ярослав Качинський і його заступник по партії Шидло, повідомляє Укрінформ.

“Немає ніякої несподіванки – на посаду голови Ради міністрів представлена ​​і визначена партією (PiS – ред.) Пані Беата Шидло. Таке загальне бажання наших виборців, партії, і також від себе додам – ​​президента країни”, – заявив Качинський.

Шидло повідомила, що першим віце-прем’єр-міністром, міністром культури і національної спадщини стане Пьотр Глінські, міністром закордонних справ – заступник голови комісії Сейму у закордонних справах Вітольд Ващиковський, міністром національної оборони – Антоній Мацеревич, а внутрішніх справ і адміністрації – нинішній керівник фракції PiS у парламенті Маріуш Блащак.

Крім того, віце-прем’єр-міністром, міністром науки та вищої освіти буде Ярослав Говін, віце-прем’єр-міністром, міністром розвитку – Матеуш Моравецький, міністром юстиції – Збігнєв Зьобро, міністром національної освіти – Ганна Залевська, міністром держмайна – Давид Яцкевич, міністром охорони здоров’я – Константи Радзивіл, міністром з питань праці та соціальної політики – Елжбета Рафальська, міністром цифрових технологій – Анна Стрежинська, міністром з європейських питань – Конрад Шиманський, координатором з питань спецслужби – Маріуш Камінський, міністром охорони навколишнього середовища – Ян Шишко, міністром сільського господарства – Кшиштоф Юргел, міністром фінансів – Павло Шаламаха, міністром інфраструктури та будівництва – Анджей Адамчик, міністром морського господарства – Марек Грубачик, міністром спорту і туризму – Вітольд Банька, міністром енергетики – Кшиштоф Тхужевські, віце-прем’єром з питань розвитку, міністром Ради міністрів – Єжи Квецінський.

За словами Шидло, новий уряд почне виконувати свої обов’язки після відставки уряду Еви Копач 12 листопада.
У новому уряді з’являться два нові міністерства – енергетики, а також міністерство морського господарства.
Нагадаємо, чинний президент Польщі Анджей Дуда, який переміг на виборах у травні 2015 року, також є представником партії Право і справедливість. За нього віддали голоси 51,55%, а Броніслава Коморовського підтримали 48,45% виборців.

16 листопада 2015 року в президентському палаці привели до присяги новий уряд Польщі.

В Польщі в президентському палаці привели до присяги новий уряд.
Спочатку текст присяги зачитала прем’єр-міністр Беата Шидло, а потім міністри.
“Вступаючи на посаду прем’єр-міністра (заступника прем’єр-міністра, міністра), я урочисто присягаюся бути вірним положенням Конституції та інших законів Польщі, а благо Батьківщини і благополуччя її громадян назавжди залишиться моїм вищим обов’язком”, – так звучить текст присяги.

“В п’ятницю, коли ми мали урочистості з приводу призначення уряду ніхто й подумати не міг, що в Європі стануться настільки драматичні події. Важливо, щоб в цій ситуації Польща мала сильний і стабільний уряд”, – заявив президент Польщі Анджей Дуда.
Безымянный1
Як повідомлялося, екс-прем’єр Польщі Ева Копач 12 листопада склала повноваження уряду після перемоги на парламентських виборах опонентів – партії “Право і справедливість”.

13 листопада президент Анджей Дуда призначив Беату Шидло прем’єр-міністром.

Як повідомлялося, партія “Право і справедливість” здобула перемогу на парламентських виборах у Польщі 25 жовтня та отримала 37,6% голосів виборців.
Такий результат дозволив партії самостійно сформувати уряд.Nike Jordan Superfly 2017