[Анонс на 29.09.15] Презентація книги Маріуша Коженьовського «За Золотими ворітьми»

Богдана Хмельницького, 29/2
оф. 17, Київ, Україна
подивитися на карті
+38 044 288 03 04

29 вересня 2015 року | Київ | Книгарня «Є» | вул. Лисенка, 3 | Початок о 18:00 | Вхід вільний

У видавництві «Дух і літера» побачила світ книга Маріуша Коженьовського «За Золотими ворітьми. Суспільно-культурна діяльність поляків у Києві в 1905–1920 роках». Протягом віків поляки відігравали важливу роль в культурному житті українських земель. У 1905–1920 роках польська спільнота Києва створила один з найміцніших осередків польської ідентичності. Завдяки діяльності киян-поляків у місті постав дуже важливий центр національного життя. У той період в Києві діяли різноманітні польські політичні, благодійні, просвітницькі, культурні, спортивні й молодіжні організації, видавались журнали та газети, діяли польські театральні колективи.

На підставі аналізу джерел, опублікованих та архівних матеріалів автор відтворює багатогранну історію польської людності в Києві у період між першою російською революцією й окупацією міста більшовиками.

Книга буде цікавою широкому загалу читачів – історикам, києвознавцям, студентам.

Маріуш Коженьовський – історик, професор Університету Марії Кюрі-Склодовської у Любліні, дослідник діяльності поляків на території Російської імперії на зламі ХІХ-ХХ століть. Автор наукових та науково-популярних книг.New Balance Running Shoes dress