Враження студентки ФЛ від літніх курсів польської мови

За інформацією лінгвістичного факультету:

Цього літа мені випала прекрасна нагода бути у Варшаві та відвідувати там курси польської мови та культури. Це був неймовірний досвід! Протягом 3 тижнів ми мали змогу насолоджуватися красою польської столиці, вивчати мову та з головою поринути в життя Польщі.

Думаю, варто почати розповідь із самого університету. Ми навчалися у Варшавському університеті соціальних і гуманітарних наук (Uniwersytet SWPS). Незважаючи на моє здивування та деякий скептицизм (адже університет приватний, а не державний), спогади про нього лише прекрасні! До того ж, він вважається кращим приватним університетом країни.

Педагогічний колектив – це окрема тема. Усі викладачі дуже милі, привітні й відкриті люди. Ми не раз збиралися на так звані imprezy (вечірки), ходили до Вісли на пікнік просто, щоб поспілкуватися. Щире спасибі та низький уклін усім викладачам та кураторам, які нами опікувалися!

Щодня в нас були заняття з мови, після яких проводилися лекції з історії, економіки Польщі, літератури, музики, танців. Надзвичайно цікаво та корисно. Багато уваги приділялося ролі єврейської культури в розвитку Польщі. Найяскравішим прикладом цього була зустріч з рабіном.

За весь час ми відвідали багато музеїв (у т.ч. музей Ф.Шопена), парків (знамениті Лазенки та Вілянов) і т.д. Організатори наших курсів доклали максимум зусиль, щоб ми пізнали якомога більше про Варшаву і Польщу загалом.

Було радісно й водночас сумно отримувати сертифікат про успішне закінчення курсу. Здавалося, наче кілька років провчилася з цими людьми – і ось треба їх покидати. Але як-то кажуть, усе має свій кінець :)

Я дуже вдячна за можливість відкрити для себе багато нового, знайти нових друзів, покращити рівень володіння мовою. Цей чудовий час я не забуду ніколи!Air Force 1 Foamposite