Краківська гірничо-металургійна академія (КГМА)

Краків є одним з найбільших освітніх центрів у Польщі.
Безымянный
Близько 200 000 студентів навчаються в понад 30 вищих навчальних закладах. Це місто науки, мистецтва та культури, справжня перлина регіону і одне з найвідоміших місць у світі. Динамічно розвинені повітряні сполучення, неповторна атмосфера, відкриті і привітні мешканці роблять Краків унікальним та привабливим для гостей.

Краківська гірничо-металургійна академія розташована в декількох хвилинах ходьби від історичного центру міста.

Гірничо-металургійна академія є одним з найбільш знаменитих польських вищих учбових закладів. Цей факт відображається у багатьох рейтингах, в яких внз роками займає провідні місця. Академія є передовим в Польщі внз у галузі сучасних технологій, які дуже важливі у міжнародному масштабі.

Про престиж внз свідчить довга і багата традиція – від початку свого існування ( з 1919 року), тобто приблизно 100 років, академія старанно готує – інженерні кадри, найбільш затребувані в Польщі. Внз може похвалитися і іншими перевагами : ідеальною локалізацією на території найпрекраснішого польського міста – Кракова, найбільшим студентським містечком в Польщі, яке пропонує студентам 9000 місць, яке розташоване на невеликій відстані від дидактичних і учбових корпусів, сучасною науково-дидактичною базою з лабораторіями, обладнаними унікальною апаратурою, численними пільгами для неповноцінних осіб і неповторною атмосферою навчання. З метою розвитку науково-дослідної діяльності Академія співпрацює з внз в країні та за кордоном.

Студенти отримують кваліфікації на 54 різноманітних напрямах, по понад 200 спеціальностям. Академія пропонує унікальне, часто інтердисциплінарного характеру навчання, яке можна пристосувати до індивідуальних потреб. Таке сучасне вище технічне навчання наповнює людей інтелектуальним потенціалом. Щорічно вводяться нові напрямки навчання, програми, які враховують потреби ринку праці, що виникають з економічних змін, а також потреби у високо кваліфікованих фахівцях. Окрім традиційних факультетів, тісно пов’язаних з добувною галуззю і металургією, внз пропонує факультети, які спеціалізуються, в т.ч. на інформатиці, телекомунікації, автоматиці, робототехниці, нових матеріалах, технічній фізиці, прикладній математиці, а також управлінні і соціології.

Кадри внз складаються з понад 2000 науковців, у тому числі близько 550 самостійних працівників. Понад 2500 дослідницьких проектів (державних і зарубіжних) знаходяться в процесі реалізації. ГМА бере участь також у багатьох освітніх проектах. Внз має угоди про безпосередню співпрацю із зарубіжними партнерами в Європі, Північній і Південній Америці, також в Азії. В країні підписані угоди про співпрацю з промисловими підприємствами, у тому числі з великими міжнародними корпораціями. Предметом угод є наукова, дослідницька і освітня співпраця. По відношенню до вищезгаданого, диплом ГМА відкриває двері найкращих фірм і підприємств в країні і за кордоном, а наші випускники відповідають вимогам працедавців.trail Archives