Виставка «Грюнвальд–Aрт»

Богдана Хмельницького, 29/2
оф. 17, Київ, Україна
подивитися на карті
+38 044 288 03 04

 

27 квітня—31 травня 2015 року | Київ | вул. Володимирська, 24 | виставкові зали «Хлібні» |Квитки у касах Національного заповідника «Софія Київська»
Польський Інститут у Києві, Посольство РП в Україні, Посольство Литви в Україні, Маршалковська рада Вармінсько-Мазурського воєводства, Центр освіти та культурних ініціатив у Ольштині, галерея «Софія Київська», Kalita Art.Клуб та журнал «Антикваріат» запрошують на виставку «Грюнвальд–Aрт»
У рамках проведення художньої виставки відбудеться також презентація історичної виставки, що стосується битви під Грюнвальдом, яку підготував Палац Великих литовських князів (Вільнюс).

 27 квітня відкриття виставки о 17:00

28 квітня майстер-класи для музейників

29 квітня показ документальних фільмів, що стосуються битви під Грюнвальдом та проведення мистецьких майстер-класів

Ця нещоденна колекція художніх творів кількох десятків авторі, які зібрані на виставці «Грюнвальд–Aрт», це доробок шести художніх пленерів, які відбувалися y 2009-2014 роках. Надихаючим мотивом було ставлення художників живописців до історичної спадщини, яку залишила сучасникам слава в основному польсько-литовської перемоги у найбільшій битві середньовіччя, коли під Грюнвальдом зазнала поразку потужна лицарська сила держави хрестоносців. Це сталося 1410 року і та символіка перемоги над супротивником оживала потім багаторазово, а особливо у фіналі занепаду німецької експансії у Першій і Другій світових війнах. Цього не можна викреслити з історичного минулого Європи, а символіка перемоги під Грюнвальдом здається актуальною на подальші сотні років. Отож, учасники пленеру отримали тему «поза часом», яка дає художнику величезне поле для тематичних пошуків. Ця свобода вибору, звертання до вільно-обраної символіки асоціацій і право застосувати кожну живописну технік� � призвело до того, що твори, які виникли на пленерах відрізняються індивідуальністю авторів, дивують гамою бачення порушеної тематики, зачаровують формальними рішеннями та володінням колористикою.

Nike Herre Sko Udsalg